Liječenje atopijskog dermatitisa u dječjoj dobi
Sanofi: Liječenje atopijskog dermatitisa u dječjoj dobi

Liječenje atopijskog dermatitisa u dječjoj dobi

Roditelje malih bolesnika s atopijskim dermatitisom najviše frustrira kronično ponavljajući tijek bolesti. S druge strane, sami bolesnici se najčešće žale na intenzivan svrbež, koji im ometa noćni san i dnevne aktivnosti. 

Atopijski dermatitis nije samo bolest kože, već može utjecati i na mentalno zdravlje pojedinca, kao i cjelokupnu kvalitetu života. Stoga je važno liječenju pristupiti cjelovito. Sami bolesnici i roditelji mogu i sami doprinijeti liječenju učenjem o bolesti pohađajući školu atopije, redovitom higijenom i njegom (mazanjem) kože, redovitim kontaktom s liječnikom te slijeđenjem liječničkih uputa. 

Školu atopije pri Klinici za dječje bolesti Zagreb organizira liječnica prim.dr.sc. Nives Pustišek, subspecijalistkinje pedijatrijske dermatologije. Poslušajte njezine preporuke za liječenje atopijskog dermatitisa.  

Više o atopijskom dermatitisu pogledajte na našoj virtualnoj ordinaciji za atopijski dermatitis

Sanofi-aventis Croatia d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni u sadržaju osobni su i stručni stavovi uključenih stručnjaka..

Ovaj članak sponzorira Sanofi Genzyme

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić