Blagdani i delicije: Riješite kviz

virtualna 12.12.2023

Božićni blagdani su za mnoge najveselije razdoblje u godini. Miris kuhanog vina, purice i kolačića širi se ulicama. Složit ćete se, nema ljepšeg od okupljanja najmilijih za blagdanskim stolom.

No, pretjerano uživanje u božićnim delicijama može uzrokovati probleme s probavom, umor pa i koji kilogram više na vagi. Ipak, treba imati na umu da ako tijekom cijele godine jedete uravnoteženo, malo opuštanja neće uzrokovati nepopravljivu štetu.

Za vrijeme blagdana, vrlo vjerojatno ćete tijekom većih obiteljskih obroka unijeti više kalorija nego što bi za neki običan ručak i time se ne trebate opterećivati. I purica i francuska salata su dobrodošli na vašem tanjuru te nema potrebe za izbjegavanjem određenih namirnica. Potrebno je samo uvesti male promjene u načinu konzumacije istih.

Za sve one koji žele znati kako maksimalno uživati u omiljenim jelima ovog Božića, a istovremeno bez narušavanja zdravlja, donosimo zabavan i poučan kviz!

Riješite naš blagdanski kviz

Prijedlog jelovnika, važnost hidracije, umjerene konzumacije alkohola i uravnoteženosti prilikom odabira obroka ,edukacija u kojim slučajevima dolazi do porasta šećera u krvi, samo su neke od tema koje se nalaze u kvizu.

„Umjerenost u svemu“ , kaže mudra izreka, a vrijedi je se držati i kada su u pitanju blagdani. Uživajte, ali s mjerom! Vaše tijelo će vam biti zahvalno.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.