MedSpot – koža i alergije

virtualna 21.06.2023

Zdravlje kože je ključno jer ona je naš prvi obrambeni štit protiv vanjskih štetnika te nas štiti od gubitka vlage i čuva našu tjelesnu temperaturu. Baš zato što je prva linija obrane od štetnih supstanci, koža ima važnu ulogu u zaštiti tijela od alergijskih reakcija. Ako je koža oštećena ili narušena, može postati osjetljivija na alergene i povećava se rizik od razvoja alergijskih reakcija. Koža je i ogledalo naše unutarnje ravnoteže – odražava našu opću dobrobit, kvalitetu prehrane, hidrataciju i razine stresa.

Zdrava koža – koja je tajna? Koje su promjene na madežima alarmantne? Kako se nositi s autoimunim bolestima kože? Koja je razlika između alergije i intolerancije na hranu? Odgovore na ova i još  druga brojna pitanja, dobili smo od brojnih stručnjaka.

Naime, u trećem broju e-časopisa MedSpot, razgovaramo o  zdravlju kože i alergijama. Na naslovnici se nalazi glumica i dizajnerica Katarina Baban, koja je s nama podijelila svoju priču o borbi s problematičnom kožom.

“Mislim da svatko tko je imao bilo kakve nepravilnosti na koži, zna koliko ta borba može biti teška i dugotrajna te koliko utječe na samopouzdanje.”

Doznaj više

Zdrava koža: Savjeti stručnjaka

Časopis pokriva niz tema koje uključuju koliko često i kako pregledavati madeže, kako koža reagira na UV zračenje i kako ju  zaštititi tijekom ljetnih dana te razliku između alergije na hranu i intolerancije na hranu. Održavanje zdrave kože potiče samopouzdanje i pozitivno utječe na našu psihu, ali što se događa kada se pojavi bolest poput psorijaze? Odgovor na to pitanje možete pronaći u rubrici “Mentalno zdravlje”.  Nadalje, svoju priču o životu s ovom autoimunom bolesti, podijelila je predsjednica Društva psorijatičara Hrvatske, Inka Marinić.

Razgovori s dermatolozima

Redovita njega kože igra važnu ulogu u sprječavanju upala, akni i drugih kožnih problema. Maja Kovačević, dr. med., specijalist dermatologije i venerologije, otkriva nam “sveti gral” zdrave kože. Razgovarali smo i s doc. dr. sc. Ivanom Prkačin, dr. med., spec. dermatologije i venerologije, najboljom dermatologinjom u 2022. godini.

Očekuje vas niz videa, edukativnih i aktualnih tema koje će vam koristiti ovog ljeta! Zato, prije nego što se zaputite na more, pročitajte Medspot.

Prelistaj MedSpot

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.