Izazovi borbe s dijabetesom i COVIDOM

virtualna 06.02.2020

COVID kod dijabetičara

Iskustva iz drugih zemalja koje je poharala pandemija COVID-19 pokazala su da infekcija teže pogađa osobe oboljele od dijabetesa koji nemaju dobro kontroliranu bolest. Zato je iznimno važno da imate dostupne savjete stručnjaka dijabetologa koji vam mogu pomoći da zadržite vrijednosti šećera pod kontrolom.

Ugostili smo liječnicu doc.dr.sc. Maja Berković Cigrovski, specijalisticu endokrinologije i dijabetologije, koja odgovara na pitanja koja se vrte po glavi dijabetičara u vrijeme pandemije COVID-19.

 

Regulacija dijabetesa

Bolesnicima s dijabetesom preporučuje se redovito kontrolirati koncentraciju glukoze (šećera) u krvi te adekvatno reagirati ako one nisu optimalne ili uobičajene za njih. Važno je ne zanemarivati redovite preglede kod nadležnog endokrinologa, ali niti druge zakazane preglede, primjerice kod kardiologa, oftalmologa i drugih liječnika, kako bi se na vrijeme mogle uočiti kronične promjene, odnosno komplikacije dijabetesa.

Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni na predavanjima osobni su i stručni stavovi liječnika.

 

Ovaj članak sponzorira Novo Nordisk

Abbott

 

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.