MedSpot #1broj

virtualna 22.12.2022

Kako bi Vam uljepšali blagdane, pripremili smo more zanimljivog i edukativnog sadržaja! Iz naše radionice ovog Božića izašao je prvi broj digitalno-interaktivnog časopisa MedSpot u kojem sa stručnjacima razgovaramo o gorućem problemu-metaboličkim poremećajima.

Kako opseg struka utječe na ljudsko zdravlje i što znači medicinski pojam „metabolički sindrom“ teme su o kojima treba pričati više. Pitate se zašto? Podatak da su Hrvati na vrhu ljestvice u Europskoj uniji po prekomjernoj tjelesnoj masi nam je dovoljno upozorenje. Dakle, podizanje svijesti o tome da je debljina bolest, nužno!

Pročitajte prvi broj

Dijabetes brojni prozivaju „globalnom epidemijom“, a koji su simptomi, kako se liječi i na što treba posebno obratiti pažnju pročitajte u „Priručniku za dijabetes“.

Da šećerna bolest i sport idu zajedno svjedoči priča vaterpolskog vratara Ivana Marcelića. Od dijabetesa boluju i poznata lica poput Georga Lucasa, Tom Hanksa, Salme Hayek itd. Tko je požalio zbog svojih odluka, a tko je obolio od gestacijskog dijabetesa doznajte u rubrici „Bolesti slavnih“ u časopisu MedSpot. O gestacijskom dijabetesu govori dr. Davorka Herman Mahečić.

Prelistajte MedSpot

“Prvo mi stvaramo svoje navike, a zatim naše navike stvaraju nas”, mudra je izreka. I  definitivno bi je trebali držati kada je prehrana u pitanju.

Vrijedne savjete za promjenu prehrambenih navika podijelila je nutricionistkinja Karla Gašparinčić. Nadalje, s prednostima i rizicima veganstva upoznala nas je nutricionistkinja Iva Tokić. O emocionalnom prejedanju piše psihologinja Anđela Jelić. Molekularna biotehnologinja Sunčana Orešić otkriva zašto je „Lijepa“ knjiga koju vrijedi pročitati.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.