Kako se što bezbolnije vratiti na posao?

virtualna 01.09.2022

Sezona ljetnih godišnjih odmora približava se kraju. Samim time većina nas se suočava sa prvim radnim danom nakon višetjednog uživanja u morskim radostima. Umjesto mjesta na plaži, glavna briga postaje posao, odnosno mail-ovi i sastanci.

Ako ti se od same pomisli na poslovne obaveze javlja “knedla u grlu”, nemoj paničariti!

Odmor je prijekopotreban svakome od nas, a kada se cifra na putovanju neočekivano poveća ili se iznenadno ubace daleki rođaci, vrlo vjerojatno ćeš prilikom povratka na posao priželjkivati još koji slobodan tjedan. Prevelika očekivanja mogu rezultirati nezadovoljstvom pa nije naodmet ostati realan već prilikom planiranja.

Iako ne postoji čarobna pilula kojom ćeš vratiti motivaciju, uz ove savjete povratak na posao neće biti toliki bauk.

  • Ne putuj u zadnji tren

Izbjegavaj povratak s putovanja zadnji dan godišnjeg odmora. Gužve u prometu sigurno nisu prizor o kojem želiš razmišljati par sati prije prvog radnog dana, stoga se poštedi nepotrebne frustracije.

  • Posao  i organizacija

Ako ti prvi radni dan prođe u znaku zbunjenosti i manjka koncentracije, ne očajavaj! Sasvim je uobičajeno da ti treba vremena za prilagodbu na radni tempo.

Ono što zastrašuje većinu ljudi na poslu jest gomila zadataka koja ih dočeka. Stoga, napravi plan i odredi prioritete. Hoće li to biti online podsjetnik ili zapisi u bilježnici, ostaje na tebi. Kreni od najbitnijih zadataka i laganim tempom rješavaj stvari. Za održavanje fokusa, radi kratke pauze između zadataka.

  • Pričaj s kolegama

Podijeli s kolegama iskustvo s godišnjeg odmora, pokaži im fotografije i pitaj ih kako su se oni proveli. Ako želiš posebno razveseliti ostatak ureda ili uljepšati radni prostor, ponesi suvenire uz koje te vežu lijepe uspomene.

  • Prošeći nakon posla

Jedan od najlakših načina za podizanje raspoloženja nakon povratka s ljetovanja je boravak na svježem zraku. U dvoje je sve lakše pa dogovori šetnju s dragom osobom i zajedno uživajte u upijanju sunčevih zraka i opuštenom razgovoru nakon radnog dana.

Još ovakvih savjeta pronađite u našoj Čekaonici.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.