Panel: Izazovi liječenja atopijskog dermatitisa

virtualna 17.10.2021

Svjetski dan atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis je kožna bolest, karakterizirana suhom i crvenom kožom, praćenom ljuskama i svrbežom. Može se pojaviti kod novorođenčadi, djece i odraslih, a češće se pojavljuje u nekim obiteljima. Liječi se primjenom hidratantnih kremama te različitih lijekova koji se nanose na kožu (krema, mast) ili uzimaju oralno (tablete), dok se novija biološka terapija primjenjuje se u vidu injekcija.

Povodom Svjetskog dana atopijskog dermatitisa (14.rujna) održana je panel rasprava, a sada vam donosimo snimku događanja. Svakodnevica pacijenata s atopijskim dermatitisom je izazovna. Samim time, postoje i izazovi liječenja atopijskog dermatitisa. Kako se radi o kožnoj bolesti koja zahtijeva sustavno liječenje, promjenu životnog stila i dobre vještine nošenja sa stresom.

Panel: Izazovi liječenja atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis kronična je bolest koja se može javiti u dojenačkoj dobi, ali i tijekom adolescencije i odrasle životne dobi. Naš dr. Nikola razgovarao je o liječenju i brizi za bolesnike s atopijskim dermatitisom s trima stručnjakinjama. To su prim.dr.sc. Nives Pustišek, subspec. pedijatrijske dermatologije iz Klinika za dječje bolesti Zagreb, dr.sc. Iva Dediol, spec. dermatologije i venerologije iz KBC Sestre milosrdnice te dr.sc. Helena Jerković, spec. kliničke psiohologije iz KBC Sestre milosrdnice.

O najčešćim pitanjima bolesnika s atopijskim dermatitisom, kao i načinima liječenja poslušajte na snimci panel rasprave.

 

 

Više o atopijskom dermatitisu pogledajte na našoj Virtualnoj ordinaciji za atopijski dermatitis. Čeka vas niz edukativnih video i tekstualnih članaka, koje su pripremili vodeći stručnjaci u području liječenja atopijskog dermatitisa.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.