Živjeti s atopijskim dermatitisom (1)

virtualna 25.09.2021

Atopijski dermatitis kronična je sistemska bolest, koja se uglavnom javlja u ranoj dječjoj dobi. Kod većine bolesnika bolest prolazi odrastanjem, no kod dijela je prisutan i u odrasloj dobi. Isto tako, dijelu bolesnika se bolest prvi puta može javiti tijekom adolescencije ili odrasle životne dobi.

Možemo zaključiti kako svaka osoba ima svoj put s atopijskim dermatitisom. Zato smo upitali troje bolesnika da s nama podijele svoje iskustvo s atopijskim dermatitisom.

Perspektiva bolesnika

Što je zapravo atopijski dermatitis najbolje mogu opisati osobe koje svakodnevno žive s njim. Upoznajte Moranu (14), Dennya (26) i Danijelu (46). Razgovarali smo o tome kada im se atopijski dermatitis prvi put javio te koje su bile reakcije njih samih i njihovih bližnjih na pojavu ove bolesti. Opisuju kako im se bolest danas manifestira te što ih najviše frustrira kada je riječ o atopijskom dermatitisu.

U videima stručnjaka u sklopu naše Virtualne ordinacije za atopijski dermatitis, čuli smo kako se atopijski dermatitis može javiti udružen s nekim drugim zdravstvenim stanjima. Morana nam je ispričala kako je u djetinjstvu imala alergiju na hranu, Dennyeva astma se gotovo potpuno povukla javljanjem atopijskog dermatitisa, a Danijela otkriva jesu li njena djeca naslijedila sklonost atopiji.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.