BoliMe: Glumiti da smo u redu nije u redu!

virtualna 27.05.2022

Adolescencija je izazovan period u životu svake osobe. To je razdoblje upoznavanja sebe i okoline, preispitivanja naučenih normi i pravila, nerijetko i sukoba s autoritetima. Sve to prate tjelesne promjene karakteristične za ovaj period odrastanja. Ako tome dodamo školske obaveze, izazove u obiteljskim, prijateljskim i romantičnim odnosima – jasno je zašto se dio adolescenata suočava s teškoćama mentalnog zdravlja.

BoliMe

To razumije i glumac Adrian Pezdirc. On je i sam tijekom srednje škole doživljavao različite emocije. Iz sadašnje perspektive, s tim se emocijama, nije znao najbolje nositi. Zajedno s nekoliko prijateljica i kolegica pokrenuo je inicijativu BoliMe koja kroz umjetnosti nastoji potaknuti srednjoškolce da govore o onome kroz što prolaze i da spremno kažu kada ih boli.

S njim je razgovarala naša Iva Kantolić.

Inicijativa BoliMe u međuvremenu se proširila i dobila sestrinsku internetsku stranicu – Pukotine. Osim savjeta stručnjaka, ondje se mogu pronaći i kontakti besplatnih savjetovališta za mentalno zdravlje.

 

BoliMe poruka

Zaključit ćemo sjajnom izjavom našeg sugovornika Adriana, kako je razdoblje adolescencije teško i izazovno, ali kako se itekako isplati odrasti.

Ako u svojoj okolini imate adolescenta koji se teško nosi sa životnim izazovima, potaknite ga da istraži Pukotine, Boli Me, Virtualnu ordinaciju i druge pouzdane izvore informacija. Potaknite ga i da progovori o onome što ga muči s bliskom osobom u koju ima povjerenja te pravovremeno potraži pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje.

Više u našim Dobrim pričama.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.