Glavobolje – kako si pomoći

virtualna 06.07.2020

Glavobolje

Liječnica Anita Marčinko, specijalistica neurologije pomogla nam je u pripremi Virtualne ordinacije na temu glavobolja. Nema osobe koja nije iskusila glavobolje, slabiju ili snažniju. Mnogi su i oni koji se s glavoboljama svakodnevno nose. U toj borbi pomoći će naš video sa savjetima za samopomoć i liječenje.

Zašto se javljaju?

Situacija u kojoj se nalazimo, pojašnjava dr. Marčinko, plodno je tlo za pojavu glavobolja što zbog stresa, što zbog dugotrajnog boravka u zatvorenom prostoru, bez opcija šetnje koja inače može itekako pomoći u relaksaciji i otklanjanju tegoba. Dodatno, pojašnjava moguće uzroke glavobolje, ali i kada je vrijeme za javljanje svom liječniku.

Poslušajte!

 

Vrste glavobolja

Svaki bol u području glave je glavobolja. Razlikujemo primarne i sekundarne glavobolje. Kod primarnih je glavobolja bolest sama po sebi, a kod sekundarnih je glavobolja simptom nekog drugog stanja. Primjerice, migrena je primarna glavobolja, a glavobolja uzrokovana upalom sinusa sekundarna.

Glavobolja je često i simptom teškoća mentalnog zdravlja ili preplavljenosti stresom. Iako će pomoći tableta protiv bolova, za dugoročno smanjenje učestalosti pojave glavobolja uzrokovanih stresom nužno je poraditi na mentalnom zdravlju. U tome pomažu stručnjaci za mentalno zdravlje, a savjete možete potražiti i u našoj Virtualnoj ordinaciji za mentalno zdravlje.

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Partnerski portal
Virtualna ordinacija Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.