Blagdani na Virtualnoj ordinaciji

virtualna 20.12.2023

Božićni blagdani za mnoge su najljepše razdoblje u godini. Mirisi ukusnih delicija mame nas na svakom koraku, a filmski klasici postaju neizostavan dio obiteljskih okupljanja. No, kako bismo osigurali da blagdani ne ostave negativne posljedice poput umora, viška kilograma i melankolije, donosimo vam posebno izdanje naše Virtualne ordinacije.

“Umjerenost u svemu”, kaže mudra izreka, a vrijedi je se pridržavati i tijekom blagdana. Zato istražujemo kako uživati u blagdanskim radostima, ali s mjerom.

Božićni filmovi i mentalno zdravlje

Svi nosimo svoje omiljene božićne filmove iz djetinjstva, ali što kaže psihologija o ponovnom gledanju istih filmova svake godine? U prvom članku, istražujemo utjecaj božićnih filmova na naše mentalno zdravlje i prisjećamo se blagdanskih rituala koji oblikuju naše sjećanje.

Što kažu psiholozi?

Blagdanski kviz

Za vrijeme blagdana, vrlo vjerojatno ćete tijekom većih obiteljskih obroka unijeti više kalorija nego što bi za neki običan ručak i time se ne trebate opterećivati. I purica i francuska salata su dobrodošli na vašem tanjuru te nema potrebe za izbjegavanjem određenih namirnica. Potrebno je samo uvesti male promjene u načinu konzumacije istih.

Za sve one koji žele znati kako maksimalno uživati u omiljenim jelima ovog Božića, a istovremeno bez narušavanja zdravlja, donosimo zabavan i poučan kviz.

Riješite kviz

Kako se odvija probava?

Nakon obilnih blagdanskih obroka, često primijetimo višak kilograma i probavne smetnje. Zato, dr. Nikola pojašnjava kako probava započinje već prvom misli o hrani te dijeli vrijedne savjete o tome kako održati ravnotežu tijekom blagdana.

Blagdani i prehrana

Novogodišnje odluke

Svi smo iskusili kako novogodišnje odluke često ne potraju dugo. U trećem članku, istražujemo kako oblikovati ciljeve na način da imamo veću šansu za uspjehom. Pratite smjernice koje će vam pomoći da ostanete dosljedni svojim odlukama i ostvarite željene rezultate.

Pametniji ciljevi za bolje rezultate

Blagdani i detox

Nakon blagdanske gozbe, mnogi traže čarobnu formulu za skidanje kilograma, često pribjegavajući pojmu “detox”. U posljednjem članku, razbijamo mitove o detoksu, otkrivamo što on zapravo jest i nudimo savjete o tome kako očistiti tijelo na prirodan način, bez potrebe za skupim preparatima, jer to i je bit detoksifikacije.

Istina o čišćenju tijela

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.