Kako se brinete o mentalnom zdravlju?

virtualna 03.10.2023

S obzirom na brz tempo suvremenog života i sve veće izazove s kojima se suočavamo, važnost brige o mentalnom zdravlju nikada nije bila veća. Mentalno zdravlje je ključna komponenta općeg blagostanja čovjeka i kvalitete života.

Zato smo povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada) odlučili napraviti malo istraživanje, koje je potpuno anonimno i dobrovoljno, a rezultati će pružiti vrijedne uvide o stanju mentalnog zdravlja u društvu. Pozivamo vas da sudjelujete u kratkoj anketi, na temu:

Kako se brinete o mentalnom zdravlju?

Stres je neizbježan dio života, no kako ga percipiramo i nosimo se s njim varira od osobe do osobe. U ovoj anketi želimo vas potaknuti da zagrebete ispod površine, i sami procijenite koliko je stres utjecao na kvalitetu vašeg života u posljednja tri mjeseca. Time se potiče na važnost samospoznaje. Naime, razumijevanje vlastitog emocionalnog stanja prvi je korak u očuvanju mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo simptoma mentalnih bolesti; ono uključuje i stabilno raspoloženje, dobru koncentraciju, motivaciju te funkciju pamćenja. Upravo ta široka perspektiva podcrtava složenost naše psihe. Samo usporedite kako se osjećate nakon neprospavane noći naspram druženja s dragim ljudima i postat će jasno koliko određene aktivnosti doprinose ili ne, mentalnom zdravlju.

Koliko pojedina aktivnost doprinosi Vašem mentalnom zdravlju?

Edukacija, podrška i razumijevanje okoline ključni su čimbenici koji doprinose stvaranju okoline u kojoj se mentalno zdravlje cijeni i potiče. Važnost mentalnog zdravlja proteže se na sve aspekte života. Uključujući odnose u društvu, posao i fizičko zdravlje. Želimo čuti i vaše mišljenje o tome što je za vas mentalno zdravlje i koliko mu pridajte pažnju.

Sudjelujte u anketi!

PITAJTE NAŠE STRUČNJAKE

Imate pitanje?

U 2022. godini pristiglo nam je 227 Vaših upita. Slušamo Vas!

Pitajte naše stručnjake
Virtualna ordinacija

Suradne ustanove

Copyright © Dedal Komunikacije d.o.o. Sva prava pridržana.